3 κουταλιές ανάλατο αγελαδινό βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε καλά. Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα των αυγών, για λίγα δευτερόλεπτα ανά πλευρά, μέχρι να απορροφήσει, αλλά να μη λιώσει.
Βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί και λιώσει βάζουμε μέσα τις αυγοφέτες.
Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά.
Σερβίρουμε με λίγο βούτυρο από πάνω (θα λιώσει από τη ζέστη) και μέλι. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, χαρουπόμελο, ζάχαρη άχνη, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα.